Skip to content

PUHUJIEN BIOT:

TkT Nils-Olof Nylund on opiskellut auto- ja polttomoottoritekniikkaa Teknillisessä Korkeakoulussa (Aallon edeltäjä). Nylund toimii tutkimusprofessorina VTT:llä, tutkimusalueena liikenteen energian käyttö ja moottoritekniikka. Nylund on johtanut liikenteeseen liittyviä ohjelmia ja hankkeita, joukossa Mobile 1993-1998, TransEco 2009-2013 ja TransSmart 2013-2016. Suomen Logistiikkaforum antoi vuonna 2010 Nylundille tunnustuksen “Vuoden Logistikko”. Perusteluina olivat pitkäaikainen toiminta raskaiden ajoneuvojen energiatehokkuuteen ja ympäristövaikutuksiin liittyvissä hankkeissa.

Tuomas Otalalla on laaja kokemus liiketoiminnan kehittämisestä digitalisaation keinoin. Hän on toiminut Pihlajalinna Oyj:n ja Terveystalon tietohallintojohtajana (CIO), Fujitsu Servicesin pohjoismaiden sovellus- ja projektiliiketoiminnan johtajana sekä vastannut TeliaSoneran Professional Services-toiminnasta. Oman konsultointiyhtiönsä kautta hän auttaa asiakkaitaan liiketoiminnan kehittämisessä. Hän on kysytty puhuja ja valittu neljänä vuonna peräkkäin Suomen TOP100-IT-vaikuttajien joukkoon. Hänet tunnetaan analyyttisestä lähestymisestä ongelmiin sekä kyvystään löytää niihin ratkaisuja. Erityisvahvuutena on Suomen Ilmailuliiton myöntämä Lennokkikerhon vetäjän pätevyys.

Jan Juslén on toiminut Liikenneviraston Tieto-osaston johtajana vuodesta 2013 lähtien ja vastaa viraston tieto-omaisuuden hallinnasta, digitalisaatio-ohjelmasta, avoimen datan politiikasta ja ICT palveluista. Hän on myös vahvasti mukana älyliikenteen kehittämisessä ja siihen liittyvissä kokeiluissa. Ennen Liikennevirastoa hän toimi vastaavassa roolissa Tiehallinnossa ja sitä ennen hän työskenteli hankejohtajana liikenne- ja suunnittelualan projekteissa Suomessa ja ulkomailla.

Lars Peter Lindfors
Teknologiajohtaja, Neste Oyj . Tekniikan tohtori, MBA. Johtoryhmän jäsen vuodesta 2009.

Tullut yhtiön palvelukseen 2007. Vastaa tutkimus ja tuotekehityksestä, investointien hallinnasta, informaatioteknologiasta, hankinnasta sekä liiketoimintaprosesseista. Toiminut aiemmin yhtiön teknologia- ja strategiajohtajana (2009–2012), Tutkimus- ja teknologia -yksikön johtajana (2007–2009), Perstorp-konsernin kehitysjohtajana (2004–2007) ja tutkimuksesta, teknologiasta ja kehityksestä vastaavana johtajana (2001–2004) sekä sitä ennen Nesteellä mm. tutkimuksesta ja kehityksestä vastaavana päällikkönä. Fortumin säätiön, Tekniikan edistämissäätiön ja Neste Jacobsin hallitusten jäsen.

Supply Chain Management Advisor Juuso Jankama ORACLE Finland Oy.

Juuson ura koostuu kahdesta osasta: ensimmäiset kymmenen vuotta hujahtivat kädet savessa toimitusketjun hallinnan problematiikan parissa globaaleissa konepajayrityksissä.
Vuodesta 2010 Juuso on työskennellyt hankintatoimen ja toimitusketjun hallinnan teknologioiden parissa. Nykyisessä työssään Juuso auttaa yrityksiä nostamaan SCM kyvykkyydet globaalissa kilpailussa pärjäämiseen tarvittavalle tasolle.

Head of Innovation Collaboration Ecosystem Finland Anne Pakari, COO/ GOPS/ Innovation Partner & Venture Management Networks,  Nokia .

Anne vastaa Suomen innovaatio ekosysteemistä Nokian Global Operations, Innovation Partner and Venture Management yksikössä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus erilaisista hankinnan, strategisten kumppanuuksien, sekä uuden liiketoiminnan kehittämistehtävistä. Anne on naimissa ja kolmen lapsen äiti, joka rakastaa partiota, koska sen keskiössä on yhdessä tekeminen.

 

Esa Viitamäki, Posti Group Vice President, CTO

  • Posti Group Vice President, CTO 8/2016 =>
  • Itella/Posti Group Vice President, CIO 8/2013 =>
  • Tapiola-  / LähiTapiola Group CIO 5/2009 – 8/2013
  • TietoEnator / Tieto Oyj 2001-2009: Vice President, Processing and Network services / Finance, Vice President, Process development (Chief Process Officer), Promasoft Oy (TietoEnator/Sampo / If Joint Venture), Senior Vice President
  • WM-data 1998-2001: Managing Director of Pohjolan Atk-palvelu Oy:n (Pohjola Oyj / WM-data JV), Managing Director of WM-data Infra Solutions Finland Oy, Member of steering group of WM-data Finland and several memberships in Board of Directors in WM-data daughter companies
  • Director, Tietoleijona 1996-1997 (Postipankki/Tieto Joint-Venture)
  • Postipankki 1983-1995

Antti Kojola, Business Development Director Gartner ja LOGYn SCM-foorumin puheenjohtaja

Antti on saanut tulikasteensa toimitusketjun ohjaamisen Unileverillä. YK Väestörahastossa (UNFPA) ymmärrys kasvoi siitä, mitä tarkoittaa toimiminen aidosti globaalissa ympäristössä. SAP:lla Antti oli mukana tuomassa ERP -vallankumousta Suomeen. Hieman konsultointia, systeemi-integraattorilla työskentelyä ja pilvijärjestelmien myyntiä, ohjasi seuraamaan toimitusketjuasioita analyyttisemmasta näkökulmasta Gartnerille.

Tulevaisuusoptimisti, joka on innostuu liiketoimintateknologiasta ja hyvästä keskustelusta. Haluaa auttaa Supply Chain ammattilaisia kontaktoitumaan, oppimaan muilta ja nostamaan ammatillista kompetenssiaan.